foto: STA

Ker so nekateri mediji pred kratkim poročali, da je odpisani politik Karl Erjavec hkrati tudi glavni informator Pop TV pri njihovi protivladni gonji, se postavlja vprašanje, ali se Erjavcu po odhodu iz politike nasmiha nova kariera v medijih.

Spomnimo: marca letos so mediji poročali, da je Erjavec postal pomočnik direktorja Iskratela Željka Puljića, odgovoren naj bi bil za tuje trge. Vendar Erjavca na spletni strani Iskratela v vodstveni ekipi ne boste našli. Informacij o tem, da naj bi nekdanji prvak DeSUS zapustil podjetje, nimamo, a morda je to znak, da je bil Iskratel le odskočna deska za vstop v nov Odlazkov medijski projekt, nekakšen multimedijski center, ki naj bi usmerjal vse elektronske in tiskane medije, ki sodijo v Odlazkov imperij.

Po nekaterih podatkih bi lahko Erjavec kot velik insajder iz politike lahko postal svetovalec glavnega direktorja in urednika omenjenega multimedijskega centra. Kar pomeni, da bo član ožje uredniške ekipe. Še najbolj verjetno je, da bo novi prvi mož omenjenega centra postal sedanji direktor STA Bojan Veselinovič, ki se mu izteka mandat direktorja in zagotovo ne more računati na novo imenovanje. Verjetno mu bodo družbo delali najmanj še Antiša Korljan ter Dejan Karba. Zagotovo pa naj bi se v tem multumedijskem centru v ljubljanskih Vevčah zbrala praktično vsa levičarska medijska smetana, ki med drugim obvladuje Primorske novice, Večer in cel kup radijskih postaj. Kdo ve, morda se bodo v prihodnje partnersko povezali s Pop TV.

Za zdaj pa je spodletel načrt, da bi Martin Odlazek dokapitaliziral javni zavod RTV Slovenija. Nedavno je bil namreč za v. d. direktorja TVS imenovan Valentin Areh. Ker je slednji v preteklosti posnel menda zelo škandalozni dokumentarec o JLA, nasledstvo KOS močno že močno protestira.

Zagotovo pa bo za Erjavca prihod v medije pravi blagoslov, saj zelo rad nastopa v javnosti, medijem pa deli ekskluzivne informacije.

Mare Nogavičar