foto: STA, Pixabay

Veliki vodja kolesarskih protestnikov Jaša Jenull je na včerajšnjem srečanju skušal motivirati že precej oslabele in razmeroma apatične kolesarske protestnike.

Kot nam je uspelo izvedeti, je Jenull priznal napako, ker je premalo motiviral in spodbujal protestnike. Zato jim je obljubil, da če se bodo potrudili in Janševo vlado vrgli z oblasti vsaj do novega leta, bo na predvečer pravoslavnega božiča (6. januarja) protestnike pogostil s pečenim prašičem. Ali bo žrtvoval svojega ali katerega drugega, ni znano. Kot trdijo naši viri, naj bi Jenull že dlje časa zbiral donacije za nabavo krmil za svojega pujsa, ki ga sicer goji na balkonu.

Se je pa zaradi te obljube v prepir z njim zapletel Zlatan Čordić in še nekaj veganskih aktivistov, češ da je pozabil na tiste, ki ne smejo jesti svinjine ali pa sploh mesa ne uživajo. Jaša Jenull jim je obljubil, da naj se ne bojijo, saj bodo svinjski zrezki pripravljeni na halal način, medtem ko bo za vegane pripravljen cel sod koruznih žgancev. Koruzno moko naj bi zrihtal Marjan Šarec, ki še vedno išče puško v koruznem polju, zato je dal požeti praktično vsa koruzna polja v Sloveniji.

»Obljubljam pa vam, da ta država v vsakem primeru po odhodu Janeza Janše ne bo več tako svinjska kot sedaj,« je protestnikom zagotovil Jenull.

Mustafa Fužinarić