Obisk je imel drugačen namen, kot smo prva mislili... (foto: Twitter / UWEC)

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič se je odločila, da bo zunanji ministrici Tanji Fajon pomagala krepiti odnose med Slovenijo in jedrno Evropo. Zato se je odpravila na obisk v srce Afrike – v Ugando. 

“Potujem na petdnevni obisk, da se Robi malo spočije od mene in da bo Tina imela mir pred mano. V Ugandi se bom lahko srečala z vsem človeškim in živalskim svetom črne celine. Malo me sicer skrbi, ker bom s svojo svetlo postavo prehud kontrast za tamkajšnje prebivalstvo, ampak takšno je pač življenje,” je pred odhodom v Afriko za naš portal povedala Urška Klakočar Zupančič. Kot pravi, je navdih za ta obisk dobila kar pri Josipu Brozu Titu, ustanovitelju Gibanju neuvrščenih. Ob tem nam je priznala: “Žal mi je edino, ker v ponovljeni monografiji ‘Njuni dnevi’ ne bom ena od dveh osrednjih figur. Tina ima pač barvo las v stilu Jovanke, jaz sem blond.”

Prepričana pa je tudi, da kakšne velike razlike med Slovenijo in Ugando v resnici ni, saj je po njeno tudi slovenski parlament neke vrste živalski vrt. “Lahko so srečni, da naša opcija podpira vegansko prehranjevanje, saj bi šli opozicijski poslanci kaj hitro v klavnico. No, razen Koprive, ta je rastlina in ne sodi med meso,” nam je zaupala. Je pa jezna, ker je “Kopriva” govorila o 57 posilstvih, ki naj bi jih storili ilegalni migranti. “Mene se od temnopoltih doslej še nihče ni dotaknil, niti z grabljami. Torej Kopriva laže kot pes teče!”

Urški seveda dela družbo tudi poslanka Mojca Pašek Šetinc, ki pa hoče biti čim bolj neopazna. “Ker vem, da imajo janšisti tule polno svojih agentov, me lahko začnejo tudi tukaj zmerjati s prostitutko. Tega jim ne dovolim!” 

Objavljamo pa tudi nekaj utrinkov na twitterju z obiska v Ugandi:

So pa poročevalci iz Afrike zamolčali srečanje Klakočar Zupančičeve s skrivnostnim financerjem igre na srečo ter akterjem trgovine z orožjem, ki ga poznamo iz filma Casino Royale:

Za komentar smo povprašali Urško. “A to je bil Le Chiffre? O moj Bog, jaz sem pa mislila, da je bil Vladimir Putin!” nam je odgovorila.

Mambundo Nagumbe, dopisnik iz Ugande