foto: Twitter

V teh dneh je zaokrožila fotografija, na kateri se predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar prijateljsko pojavlja skupaj z Rosvito Pesek. Češ, pravo prijateljstvo nikoli ne zarjavi, navsezadnje pa gre za cimri, ki sta skupaj delali na nacionalni televiziji. 

In seveda se po nesreči tudi zgodi, da ena kandidira, druga pa vodi soočenje. Občinstvo je bilo seveda navdušeno, po naših podatkih je bil tudi Milan Kučan, sicer podpornik Nataše Pirc Musar, zelo zadovoljen. In zagotovo Rosvite Pesek ni spraševal o tem, če je poročena in “s tem se ukvarjajte”.

Je pa takoj po objavi te fotografije prišel uradni protest prvega moža Uefe, sicer znanega odvetnika Aleksandra Čeferina, ki je na twitterju opazil dogajanje in takoj telefoniral v Natašin štab: “Ja, kaj se pa greste? A jaz sem pa vosek, a? Skupaj z Natašo sva študirala pravo. Čez nekaj mesecev pa kandidiram za nov mandat na Uefi. In verjemite, to je zelo dobra referenca, če se fotografiram z bodočo predsednico naše male države. Zahtevam fototermin!”

In ga je zelo hitro dobil:

Naši viri pa so sporočili, da je fotografija NPM s Čeferinom že obšla svet in da so jo opazili tako v Washingtonu kot v Moskvi. Z njo naj bi se želel fotografirati tudi ameriški predsednik Joe Biden, pa tudi ruski predsednik Vladimir Putin, sploh ko je izvedel, da ima slavna NPM v lasti – Rusko dačo. Zato so v volilno pisarno NPM sinoči že klicali z ruskega veleposlaništva v Ljubljani in se zanimali za omenjeno nepremičnino. “Upam, da gre res za zgradbo in ne morda za avto Dacia, ki ga nekateri kličejo ‘dača’, ta pa je romunski in ne ruski,” je tajništvu volilnega štaba požugal nekdo iz ruskega veleposlaništva. Rusi so namreč nekoliko jezni, ker NPM v javnih nastopih preveč navija za Ukrajino.

Po naših podatkih ni izključeno, da se bosta Biden in Putin na hitro odločila za srečanje na Brdo pri Kranju ta četrtek. Putin ta prostor že pozna, saj se je poleti 2001 tam srečal s tedanjim ameriškim predsednikom Georgeom W. Bushem. In morda se bo tam zgodil napovedani fototermin z NPM. “Če ji to uspe, bo čez nekaj let že generalna sekretarka OZN. No, če ji bo Danilo Türk to dovolil,” pravi naš vir z ministrstva za zunanje zadeve.

Volodimir Putinenko