foto: posnetek zaslona, STA

V torek, 7. februarja zvečer, se je tik pred začetkom uradne državne proslave ob slovenskem kulturnem prazniku pojavil tudi premier Robert Golob. Tokrat prvič uradno z novo spremljevalko Tino Gaber, nekdanjo misico in manekenko, ki pa je očitno več kot to. 

Mnogi mediji, predvsem Požareport, so ugibali o možnih povezavah med Tino Gaber in premierjem Golobom in kaj naj bi to pomenilo. Večina se je zadovoljila z razlago, da je to pač premierjeva nova punca. No, ne ravno zaročenka, saj je Robert Golob še vedno poročen z Jano Nemec Golob. Zato je pojavljanje Tine Gaber ob njem še toliko bolj zanimivo.

A pravi razlog za povezavo Tine z Robertom smo odkrili šele danes. Marsikdo je namreč opazil dokaj nenavadni modni dodatek Tine Gaber, to je bila nekakšna torbica na pasu. Mnogi niso vedeli, kaj naj to pomeni, jih je pa to na nekaj spominjalo. Gre pa za strogo varovano skrivnost – no, vsaj doslej, na dan našega razkritja je to bila – , ki je povezana tudi z nedavno aretacijo ruskih vohunov. Zadeva je menda precej bolj resna, kot je sprva kazalo, saj naj bi Rusi dobro poznali novo tehnologijo, ki jo uvaja Golobova vlada, zato že od septembra dalje Sova, specialna enota policije ter vojaški obveščevalci intenzivno čistijo teren in iščejo morebitne ruske špiclje, ki bi lahko predstavljali nevarnost.

In za kaj gre? Tina Gaber naj bi namreč v Golobovi vladi prevzela vodenje projekta Teletubbies (po naše so to Telebajski). Gre za način komunikacije med vladnimi uslužbenci, ki je običajnim ljudem prikrit. Če “telebajski” nosijo anteno na glavi, pa naj bi jo uslužbenci nosili zapakirano v posebno ploščato torbico spredaj, približno takšno je nosila tudi Tina Gaber. Kot pravi naš vir iz vlade, naj bi s tem preprečevali morebitne verbalne zdrse ali nezaželene prisluhe, ki bi uhajali v “neprave” medije. Komunikacija naj bi potekala neverbalno, preko miselnih procesov, tako kot pri izvenzemeljskih bitjih. Blebetanje pa naj bi bil skrivni signal za klic na pomoč.

Omenjeno tehnologijo naj bi kasneje nadgradili tako, da bi lahko vlada s tem ustvarjala tudi nenavadne dogodke in bi postala tako nepredvidljiva tako za opozicijo kot za kritične medije.

Kot nam je še povedal vir, je bil prav z namenom, da Tina Gaber ne bi pritegnila prevelike pozornosti, sprožen dogodek s Svetlano Makarovič. “To je bilo še toliko bolj potrebno, ker se je predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič opravičila in je obstajala nevarnost, da bi Tino Gaber spraševali, kaj ima okoli pasu,” je še dejal. Napravica, ki naj bi jo vsak vladni uslužbenec nosil okoli pasu in bi bila nameščena spredaj, naj bi se imenovala “taliban”. “To pa zato, ker se bo takoj vedelo. Gre za stopnjevanje: taliban, teleban, telebajsek.” 

Bobby Tinky-Winky