(foto: STA)

Ugibanja, ali bo predsednik vlade dr. Robert Golob ostal na položaju, se zadnje čase vrstijo, saj kaže, da ga bodo botri zamenjali, ker je postal preveč neobvladljiv. Sedaj je tudi jasno, da bo ostal na položaju samo še kakšen mesec – zanesljive informacije, ki smo jih dobili od virov, pravijo, da bo 1. februarja 2023 najavil svoj “met puške v koruzo”. 

Toda razlog njegovega odhoda se ne skriva niti v Milanu Kučanu niti v Janezu Janši. Pač pa v skrivnostnem sestanku, ki ga je Golob imel ob svojem zadnjem obisku v Bruslju. Na ta sestanek ni spustil niti svojih varnostnikov, razen če bi bili tisti, ki naj bi jih izbral prijatelj Njegoslav Milović.

Vendar pa vseeno ni ostalo nespregledano, da se je tiste dni v Bruslju mudil 76-letni kontroverzni ameriški režiser David Lynch, ki je bil vnaprej obveščen o Golobovem obisku. Lynch namreč želi še pred smrtjo dokončati svojo znamenito franšizo Twin Peaks, ki jo je začel leta 1989, nadaljevanje pa je dobila leta 2017, vendar je njen konec ostal tipično nedorečen. Sedaj naj bi to napako popravil s krajšim filmom, ki bi razvezal skrivnost dosedanjih posnetih sezon nadaljevanke. Glavno vlogo naj bi znova dobil Kyle MacLachlan v vlogi agenta Cooperja, v ekipi pa bo tudi režiserjeva vnukinja Sydney Lynch.

Ker pa je slavni režiser v zagati, ker je večina igralcev iz dosedanjih sezon že pomrla, želi najti primerne substitute. Njegov najbližji sodelavec Robert Engels je tako pojasnil, da si je Lynch zelo želel vrniti lik z imenom “Killer BOB”, torej strašljivega sivega dolgolasca, ki je svojo vlogo v prvi sezoni nadaljevanke dobil čisto slučajno, saj je bil izvirno scenski delavec. To je bil Frank Silva, ki je umrl leta 1995. Zaradi manjše napake pri snemanju prizorov se je namreč Lynch domislil, da bi scenskega delavca lahko uporabil kot igralca. In res je postal eden najbolj strašljivih likov v seriji. Ker pa je originalni Bob že mrtev, je skušal najti človeka, ki naj bi mu bil čim bolj podoben. Navdih je našel slučajno preko TV novic o slavnem slovenskem elektrogeniju, ki je nekakšen novi Steve Jobs – in to je prav Robert Golob.

Robert Golob naj bi prevzel vlogo, ki jo je v devetdesetih letih odigral Frank Silva. (foto: posnetek zaslona)

Vendar pa to ni edini motiv, da je bil za to vlogo izbran ravno Golob (mimogrede: s snemanjem naj bi začeli najkasneje maja 2023). Kako je Lynch vedel, da je Golob pravi za to vlogo? “Ker je v predvolilni kampanji izrekel nekaj, kar so si ljudje dobro zapomnili. Namreč o tem, da plešejo,” pojasnjuje Engels. V nadaljevanki Twin Peaks se prav v povezavi z Bobom pojavlja tudi rdeče oblečeni pritlikavec, ki ga je takrat uporabil Michael J. Anderson. Omenjeni pritlikavec namreč v enem od prizorov izreče “Let’s rock!” (Zaplešimo!) in tudi sicer velikokrat pleše. S tem je nadaljevanka nekako trideset let vnaprej napovedala usodo Slovenije, ki so jo s prihodom Gibanja Svoboda na oblast prevzele “svetle sile”. “Edina razlika je, da imamo pač sedaj za maskoto goloba, takrat pa smo imeli sovo. No ja, pa tistega kanarčka, ki je znal govoriti, ime mu je bilo Waldo,” pojasnjuje Engels in spomni na znani rek, da “sove niso takšne, kakršne se zdijo”.

Rdeči pritlikavec poziva k plesu, upodobil ga je Michael J. Anderson. (foto: posnetek zaslona)

Posnetek plesa rdečega pritlikavca:

V vrstah vlade sicer nič ne vedo o napovedanem Golobovem odstopu, kaj šele o njegovem odhodu v ZDA na snemanje filma. Vseeno pa naši viri napovedujejo, da bo novi predsednik vlade imenovan nekje do prvega marca, širitev vlade za še tri ministrstva pa naj bi sovpadlo z zamenjavo na vrhu. Po naših informacijah bi vodenje vlade in stranke prevzela Urška Klakočar Zupančič, medtem ko naj bi vodenje državnega zbora prevzel Miha Kordiš iz Levice. S tem kompromisom naj bi si močno oddahnil tudi Milan Kučan, ki naj bi v neki zaključeni družbi tik pred božičem dejal, da bo Golob končno našel svoj mir tam, kamor spada, da ne bo govoril traparij o streljanju kozlov.

Golob je sicer že večkrat navdušil slavne režiserje, saj smo pred časom poročali, da je bil edini, ki je pošteno prestrašil Johna Carpenterja.

Bobby Pigeon