foto: STA

Na ekskluzivno novico o njunem starševstvu smo čakali kar nekaj časa, a sedaj je potrjena: premier Robert Golob in Tina Gaber sta postala starša. In to najbolj znani nutriji iz Ljubljanskega barja.

Za zdaj ni znano, ali sta nutrijo povila ali posvojila. Je pa že znano, da bo v kratkem krst. Botrica nutriji pa bo Neva Miklavčič Predan, prva dama Helsinškega monitorja, ki je zagotovila, da bo nutrija lahko uspešno nadomestila vse veterane vojne za Slovenijo, saj ima velikansko moč, veliko večjo kot vse orožje, ki ga je Slovenska vojska doslej kupila.

Vendar pa bo potrebovala tudi varuško. Za to vlogo se menda poteguje legendarni Miloš Milović. Prav zato so prve čestitke ob rojstvu prišle iz kroga nekdanje JLA.

Spola nutrije ponosna starša nista sporočila. Za zdaj naj bi bila nevtralnega spola, saj se bo o lastnem spolu odločila takrat, ko bo odrasla.

Zaradi možnosti, da bo novorojenec-ka porabil_a veliko električne energije, pa lahko v jesenskem in zimskem času pričakujemo redukcije električne energije povsod po Sloveniji, razen v hiši, kjer prebiva nutrija.

Zanimivo pa je, da ob vseh čestitkah nismo zasledili čestitke Urške Klakočar Zupančič. Morda zato, ker nutrija predstavlja močno konkurenco njeni opici.

Valentin Gabrič Golobič