foto: Twitter

Sezona smučarskih skokov (in poletov) se je ta vikend končala s tekmami v poletih v dolini pod Poncami. Seveda pa brez politike ni šlo.

Marsikdo je namreč opazil, da je bila med VIP gosti tudi Tanja Fajon, sicer razvpita poslanka evropskega parlamenta in aktualna predsednica SD. Čeprav organizatorji zatrjujejo, da je Fajonova svojo VIP vstopnico pošteno plačala (cena naj bi bila 170 evrov), pa mnogi v to ne verjamejo. Kaj je torej resnica?

Informacij o tem, da je Fajonova pošteno prišla do svoje vstopnice in da ni zastonj jedla  in pila v slogu Gorenjcev (“Zastonj tu’ če r’t poč'”), sicer nismo dobili. Nam je pa vir iz organizacijskega odbora sporočil, da zadeva niti ni tako škandalozna, kot se zdi. Namreč, če je v preteklosti VIP pomenil “very important person” ali po naše “zelo pomembna oseba”, sedaj to pomeni “Vržena in pozabljena”. “Čez eno leto, ko se spet srečamo tu, se Fajonove nihče ne bo več spomnil,” nam je zatrdil vir.

Tudi govorica, da se je mastila z izbrano jedačo in pijačo, naj ne bi držala. Naš vir namreč zatrjuje, da je Fajonova jedla zgolj planica-sladoled, torej v treh barvah. Le da je bila tista rjava nekam čudno modre barve, embalažo naj bi krasila črka Z, kar naj bi vzbudilo sum, da je Tanja prišla v Planico navijat za Ruse in ne za Slovence. Obe oznaki na VIP vstopnici (9 in 10) pa pomeni, da se je Fajonova zavarovala za primer, če bi videla dvojno in bi ji očitali, da goljufa. Ker se to ni zgodilo, ji je družbo delal Tone Fornezzi-Tof, sicer dober prijatelj Milana Kučana.

Sicer pa je znano, da je v Planico nekdaj zelo rad zahajal gobarski navdušenec, sicer pa eden najvplivnejših politikov nekdanje Jugoslavije Stane Dolanc, ki je svoje proste dneve rad preživljal v Gozd-Martuljku. Ker pa teh časov ni več, so morali v VIP loži morali najti nadomestilo. “Priznamo, Tanja Fajon bi morala imeti trikrat večjo kilažo, da bi lahko nadomestila Velikega gobarja,” so nam pojasnili viri iz organizacijskega komiteja v Planici.

Pepi Bohorc