foto: STA

Kot pravijo naši viri, je obrambni minister Marjan Šarec zadnjih nekaj dni resno zaskrbljen. Predvsem od gasilskega protesta prejšnji teden.

Viri vedo povedati, da je Šarec sicer hlinil svoj pogum, češ če se me fizično loti gasilec, pa naj bo tako. A dejansko naj bi bilo obrambnega ministra strah, predvsem zaradi časti, saj je tudi sam prostovoljni gasilec. Zato je zadnje čase aktivno razmišljal, da bi se našemil in to tako, da bi tudi od pepelnice dalje ostal našemljen.

Ob tem mu je državni sekretar Damir Črnčec svetoval, naj bo našemljen kar v Serpentinška, kar je njegova tradicionalna maska. Vendar Šarec ni več tako navdušen nad to idejo. “Ko bo shod upokojencev, me bodo u rt sun’l. Vsi že vedo, da Serpentinšek ni hec, ampak krvavo resna stvar,” je Šarec dejal glede na prisluh sinočnjega pogovora. Zato je celo namignil, da se na pustni torek morda niti ne bo pojavil v službi.

Varnostni svetovalci pa so Šarcu med drugim predlagali še dvoje: da se našemi v lisastega konja ali pa kar v pustni krof. Prva zamisel mu ni najbolj všeč, češ takoj bodo vedeli, kdo je ta konj. Nekoliko boljša pa je ideja s krofom. “Saj veste, govoril sem, da ko se cvrejo krofi, mora biti kuhinja zaprta, pri nas pa je vse odprto na stežaj. Obstaja tudi korelacija med trojanskimi krofi in trojanskimi konji, tega se tudi bojim. Je pa vsaj ena dobra stran tega: odslej mi ne bodo več govorili, da sem glup kot k…, ampak da imam v glavi premalo marmelade.”

Za katero možnost se je odločil, za zdaj nimamo podatkov. So pa naši viri sporočili, da obrambni minister ne sme nositi orožja, niti za samoobrambo ne. Ker bi ga skoraj zanesljivo odvrgel na koruzno polje.

Pepi Bohorc, specialni dopisnik z Vojkove v Ljubljani