foto: twitter

Jure Tepina, odgovorni urednik portala 24ur.com, in Uroš Slak, voditelj 24ur zvečer, sta predstavila novo 15-minutno oddajo, kjer bodo z gosti komentirali, kaj bi predsednik vlade Janez Janša tvital takrat, ko ne tvita.

POP TV pogosto objavlja tvite Janeza Janše in jih tudi komentira. Zdaj sta Tepina in Slak prišla na idejo, da bi objavljali tvite, ki jih Janez Janša sicer ni napisal, ampak bi jih lahko, če bi bil na Twitterju in bi tvital.

K sodelovanju so pritegnili vrhunske strokovnjake različnih področij, kot so Anuška Delić, Alem Maksuti, Primož Cirman, Igor Kršinar, Tea Jarc in Anis Lićina. Na podlagi njihovih pričevanj in mnenj so oblikovali modele, IT strokovnjaki pa so izdelali poseben algoritem.

»Sploh ne vem, ali naj gremo z oddajo ali ne. Rezultati so grozljivi,« je uredništvu Mravljišča zaupal Uroš Slak. Tepina je samo prikimal: »Toliko sovraštva še nisem videl.«

Strokovnjaki zadeve niso želeli komentirati, vsaj dvema izmed njih so morali zdravniki podaljšati terapijo s pomirjevali. Čeprav so poskusne oddaje poslovna skrivnost, je uredništvo Mravljišča pridobilo nekaj tvitov, ki bi jih Janša tvitnil, ko ne bil tvital.

Progresivnim bralcem branje odsvetujemo, ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za zdravstvene motnje, ki bi se utegnile pojaviti. Konservativni bralci lahko berete nadaljevanje brez kakršnihkoli zadržkov zaradi morebitnih psihičnih posledic.

Kaj bi Janez Janša tvital takrat, ko ni na Twiterju in ne tvita:

»V naslednjem letu se bomo na volitvah odločali, ali dejansko želimo Slovenci odločati sami o sebi.«

»Bog živi Slovenijo.«

»Druge države po svetu so sprejele še mnogo strožje ukrepe za zajezitev pandemije kot Slovenija.«

»Vrh EU je največji mednarodni dogodek v zgodovini Slovenije.«

»Slovenske gore so najlepše na svetu.«

»Občinam smo zagotovili znatno večja sredstva in sedaj jih ponovno povečujemo, saj si ne domišljamo, da v Ljubljani vemo, kje je potrebno graditi pločnike.«

»Kar bi Janša tvitnil takrat, ko ne tvita, je strašljivo. Ti tviti, ki bi postali tviti, če bi tvital, so opomnik na njegov fašizem,« Je povedal Tepina.

Eden od tehničnih sodelavcev, ki želi ostati neimenovan, pa je povedal, da sta zadnjič v tehnični laboratorij, kjer melje algoritem, po naključju prišla Petra Kerčmar in Jani Muhič. Ko sta videla tvite, ki bi jih Janša tvitnil takrat, ko ne tvita, sta od hudega omedlela. »Morali smo poklicati urgenco, oba je bilo potrebno oživljati,« je še povedal.

Pepi Bohorc