So skrivnostni bančni računi Roberta Goloba v Romuniji posledica okultizma? (foto: Demokracija)

Kot kaže, je razkrita skrivnost glede tega, zakaj se je v neki zakotni vasi v Romuniji pojavil račun, katerega lastnik je slučajno dr. Robert Golob. Ker slednji zagotavlja, da v tujini nima odprtih nobenih računov, smo zadevo raziskali. In prišli do zanimivih ugotovitev. 

Izkazalo se je, da je dr. Robert Golob slučajna koletaralna žrtev zelo nenavadnega dogajanja v Romuniji. Pred kratkim je namreč v Romuniji prišlo do odkritja, da je bil komunistični diktator Nicolae Ceauşescu dejansko reinkarnirani “vampirski” vlaški knez Vlad III. Dracula, znan po svoji krutosti. Tej tezi pa nekateri znanstveniki oporekajo, češ če bi to držalo, Ceauşescu ne bi bil ustreljen, ampak bi ga nataknili na kol, saj bi bil sam pokončan tako, kot je z nasprotniki to počel Vlad Dracula. Strinjajo pa se, da se lahko po določenem časovnem obdobju v Romuniji znova pojavi kakšen krut vladar, torej ponovna reinkarnacija zloglasnega grofa Drakule, katerega duhovni prednik naj bi bil dejansko Herod Veliki, okruten vladar Judeje v obdobju Kristusovega rojstva, sicer pa marioneta Rimljanov.

Romunski spiritisti pa ob tem opozarjajo, da so se v obdobju med dvema krutima vladarjema vedno pojavljali nenavadni dogodki z imeni ljudi, ki so bili v tej zgodbi le slučajna kolateralna škoda. Ko so Turki vendarle premagali Vlada Draculo in mu odsekali glavo (to je bilo proti koncu 15. stoletja), so se v začetku 16. stoletja začeli pojavljati nekakšni pisni dokumenti neznanega izvora, v katerih so kot protagonisti pojavljale osebe, ki takrat sploh še niso obstajale. Po enem od teh dokumentov naj bi avstrijski cesar Franc Jožef (ki se je rodil šele dvesto let kasneje!) moral plačati kazen za to, ker je dejansko pokopal svojo državo. In tudi v resnici je po njegovi smrti vladanje prevzel Karel, ki je le malo kasneje doživel izgnanstvo. Dokument omenja, da je Franc Jožef kriv za to, da se je proti koncu 18. stoletja sploh lahko rodil “vampir iz Kumrana”, ki naj bi bil nato celo vojak avstrijske vojske, kasneje pa je kot krvavi revolucionar pil kri prebivalcem svoje domovine. Znanstveniki domnevajo, da je ta Kumran v resnici Kumrovec, kraj, kjer je bil rojen Josip Broz Tito.

Vsi takšni in podobni dokumenti, nenavadna dejanja ter pojav oseb, ki jih v Romuniji sploh ne poznajo, naj bi bili povezani s spiritističnimi seansami t. i. Vlaških zmajev, ki hočejo nadaljevati tradicijo svojega vzornika Drakule. Njihov duhovni vodja si je tako že leta 1948, v času informbirojevske afere, nadel naziv Putinescu, še preden je bil kasnejši agent KGB in nato ruski predsednik Vladimir Putin sploh rojen. Leta 1965 pa je tik pred smrtjo isti duhovni vodja napovedal, da bo na stičišču romanskega, germanskega in slovanskega sveta (Slovenija!) prihajalo do serijskih mesijanskih pohodov, ko naj bi nastopila “lisasti konj” in za njim “mastni dolgolasec”, ki gradi elektrarne. Imena ni razkril, se je pa razkrilo kasneje, da sedanji vodja Zmajev še v nekoliko mlajših letih uporabljal kodno ime Robert Porumbescu, vendar ga je moral prilagajati okoliščinam – ker romunska beseda “porumbel” pomeni po naše “golob”, je pač za določene potrebe uporabljal priimek Golob. Kako je prišel do osebnih podatkov dr. Roberta Goloba, ni znano, omenja pa se daljinski prenos podatkov preko spiritističnih seans.

Na naše vprašanje, ali lahko potrdijo, da se za mesto predsednika vlade v Sloveniji poteguje vampir, pa so nam strokovnjaki za okultizem pojasnili, da to ni povsem izključeno. “Nekdo, ki ima veliko željo po krvi, bo istočasno trdil, da je treba zmanjšati porabo mesa. Kolikor vemo, se je to pri vas zgodilo ravno pred kratkim.”

Taubi Golobescu, dopisnik iz Bukarešte