Vodstvo FDV je zaskrbljeno: z leve tajnik fakultete Matej Zavrl, prodekanja za študijske zadeve izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda, prodekan za razvoj, kakovost in mednarodno sodelovanje izr. prof. dr. Samo Kropivnik, dekanja prof. dr. Monika Kalin Golob in prodekan za znanstvenoraziskovalno področje izr. prof. dr. Iztok Prezelj. (Slika: FDV)

Ekipa, ki na Fakulteti za družbene vede (skupaj z Mirovnim inštitutom) »moderira vsebine« na družbenih omrežjih, je zaradi Elona Muska, ki je kupil Twitter, zaskrbljena.

»Torej bomo pustili ljudem, da zdaj svobodno napišejo, kar hočejo? Kaj pa če rečejo nekaj, kar nam ni všeč?«  je za Mravljišče povedala prodekanja dr. Katja Lozar Manfreda, koordinator projekta Center za varnejši internet.

Študenti FDV vedo povedati, da so zdaj isti ljudje, ki so ves čas trdili, da nikogar ne cenzurirajo, jezni, ker ne bodo mogli nikogar cenzurirati. Da ni nikogar cenzurirala, trdi tudi Lozar Manfredova:

»Kako bomo drugače dokazali, da imamo prav, če desnice ne moremo popolnoma utišati. Če konservativci niso na vsakem koraku onemogočeni, se njihove ideje lahko ujamejo ali postanejo boljše od naših. Oooo, to pa ne gre.«

Drugi zaposleni na področju cenzuriranja se strinjajo, da cenzuriranje ljudi ni bilo nekaj, kar so kdajkoli počeli. Pojasnili so, da so preprosto drastično omejili število uporabnikov in zadušili njihove poglede brez vednosti te osebe. »Še vedno so lahko vsi imeli svobodo govora, samo ne toliko ljudi, kot bi si kdo želel. Jasno, to ni nobena cenzura.«

Po navedbah zanesljivih virov s FDV, so zaposleni, ko je prišla novica, da Elon Musk upa, da bo prinesel preglednost in končal partizansko cenzuro, padli na tla in trgali svoja oblačila. In kričali: »Neeeeeeeeeeeeeee! Cenzuriranje vsebine je človekova pravica! Omejevanje govora drugih je izraz moje svobode govora!«

Kot so sporočili z ministrstva za zdravje, v naslednjih tednih pričakujejo povečanje povpraševanja za rehabilitacijo na psihiatričnih klinikah.

Domen Pavić (prirejeno po Babylon Bee)