Zanj iščemo novo službo, saj umira od lakote. (foto: Demokracija, STA)

Slovensko javnost je nedavno pretresla žalostna zgodba sedaj že nekdanjega poslanca Marka Bandellija. Ne samo, da je podobno kot Jani Möderndorfer ostal brez poslanskega stolčka, pač pa se je znašel na robu preživetja. Nedavno pa je ostal še brez lastne stranke in avtomatsko pristal v stranki Gibanje Svoboda.

“Res, kako krivičen je ta sistem, zaradi katerega trpi mali človek in borec za ostale male ljudi Marko Bandelli. Zelo se mi smili,” nam je nedavno pisala bralka Micka. Zato smo se v uredništvu odločili, da sprožimo še eno dobrodelno akcijo (poleg tiste za nova očala Violete Tomić). Tokrat bomo za Marka Bandellija iskali novo službo, saj sedaj prejema zelo skromno nadomestilo poslanske plače, medtem ko otroci doma jočejo. Kot je znano, ga je nekaj podobnega doletelo že, ko je postal minister za kohezijo, a je moral dokaj hitro spokati.

Torej, dokler ne dobi nove službe, bomo za našega nekdanjega poslanca zbirali zamaške. Predvsem bodo dragoceni tisti s steklenic kraškega terana. Hkrati pa bomo povpraševali, ali se zanj lahko najde kakšna služba, če ne ravno v državni upravi (morda na ministrstvu za gradbeništvo in betoniranje), pa v Bandellijevem podjetju, ki sicer proizvede veliko prometa, vendar se še ni odločilo zaposliti svojega lastnika.

Smo pa med številnimi predlogi za novo službo dobili tudi enega precej nenavadnega. Eden od naših bralcev predlaga, da bi Bandelli lahko skrbel za interaktivno predstavitev vladnih sej. Kot pravi, je zgolj prenos vladnih sej preko televizije dolgočasen in samo poveča odtujenost med premierjem Golobom in državljani. Zato predlagam, da bi v ekipo, ki skrbi za prenos sej, vključili gospoda Bandellija, da bi posnetke sej nekoliko opremil z risanimi elementi in novimi zvoki. On bi to zagotovo znal. Osnutek tako opremljenega posnetka seje Golobove vlade si lahko ogledate tukaj:

Ali bo Bandelli sprejel to ponudbo, še ni znano. Se nam pa prijazno zahvaljuje za prvo pošiljko zamaškov.

Marcos Bumbardelli, dopisnik iz Sežane