foto: Demokracija

Da postaja predvolilna kampanja vse bolj vroča, je vse bolj očitno. Tudi po obljubah, ki prihajajo iz vrst najbolj svobodnjaške in napredne koalicije na svetu, to je naveze med KUL in Golobovimi svobodnjaki. 

V zadnjih dneh nas namreč ta politična “antifašistična” zaveza skuša premamiti tudi s številnimi ponudbami – denimo, da bo vsak volivec KUL ali Gibanja Slobodan, pardon, Svoboda, dan po volitvah dobil zastonj kosilo v bruseljskem slogu. To pomeni dagnje (školjke), ocvrt krompirček ter za posladek še vafelj.

Kot je znano, bo za vaflje poskrbela nekdanja ministrica Andreja Katič, medtem ko bo za dagnje (pravzaprav klapavice) ter ocvrt krompirček poskrbela evropska poslanka – pa ne Tanja Fajon, ampak kar Ljudmila Novak. Za kakovost obrokov pa bo iz ozadja seveda skrbela predsednica “svoje” stranke Alenka Bratušek, ki se je pred leti evropskim uradnikom pohvalila, da je nekaj časa delovala kot “chef” – torej vodja kuhinje v eni od prestižnih  restavracij. Obroke pa naj bi financirali z denarjem iz evropskih skladov in to tistim, ki bi po prvotnih načrtih šel na Madžarsko, vendar je tudi Ljudmila Novak poskrbela, da tega denarja tam ne bodo videli.

Seveda pa brez težav ne bo šlo. Zaradi kulinarike ima, kot je razvidno s tviterja, Nataša Pirc Musar slabo vest. Znova je protestirala zveza borcev, češ brez partizanskega golaža ne gre – a kaj, ko je golaž madžarskega izvora. Robert Golob nad to izjavo ni navdušenj, češ da ga bodo po novem imenovali “dagnjesocialist” namesto “kaviarsocialist”. Jezen je tudi Marjan Šarec, ki je prepričan, da ga zapostavljajo, kar bi bilo lahko povezano tudi z dejstvom, da ga je eden od njegovih učiteljev primerjal z moškim spolnim organom – tako so ga v enem od soočenj kar dvajset minut pustili v molku:

Pojedine pa se ne nameravajo udeležiti člani Levice. “Rekli smo vam, da bomo v kapitalizmu samo še travo jedli. Zato gremo nabirat regrat!” je sporočil Luka Mesec.

Robi Kulič