foto: Pixnio

Glede na informacije, da so se v Nogometnem klubu Maribor razšli z dosedanjim trenerjem Simonom Rožmanom in da naj bi slednji poniknil brez sledu, sedaj Zveza združenj borcev za vrednote NOB zahteva od policije, da razglasi mednarodno tiralico. 

“Kri ni voda in prepričani smo, da odpuščeni trener nima zaman istega priimka kot izdajalski ljubljanski škof, ki je pred roko pravice leta 1945 pobegnil v tujino in se skrival,” so sporočili. Po njihovo je tudi trener ravnal v istem duhu: “Potopil je mariborski klub, ves čas je v resnici sodeloval z nasprotniki! To je kolaborant najhujše vrste!” nam je povedal član podmladka borčevske zveze, ki sicer redno spremlja slovensko nogometno ligo in je zaprisežen navijač Maribora.

Na našo pripombo, da je tudi Spomenka Hribar škofa Rožmana nazadnje ocenila kot heroja, pa je pripomnil: “Pustite filozofinjo, ona je spet v isti fazi kot pred 40 leti, ko je oznanjala spravo. Pri nas sprave z izdajalci ni. V Severni Koreji izdajalce obesijo, to velja tudi za izdajalske nogometne trenerje!”

Za zdaj ni znano, kako se je na zahtevo borcev odzvala policija. V mariborski policijski upravi menda niso najbolj navdušeni nad tem, da bi se nekdanjega trenerja Maribora lotili z mednarodno tiralico. “Če bi se njega lotili tako, potem bi morali trdo prijeti tudi tistega politika, ki je zabrisal puško v koruzo. In tisto puško so našli sovražniki in sedaj z njo streljajo, on pa še kar naprej ordinira v politiki,” nam je v neformalnem pogovoru dejal eden od mariborskih kriminalistov.

Zaho Zlatkovič