foto: Flickr

Nedavno je Zmago pl. Jelinčič na Nova24tv razložil okoliščine, zakaj je bil Zoran Stevanović sprva vidni član SNS in kako se je kasneje razšel s stranko.

Ko so bili denimo na kongresu na Otočcu, je bil Stevanović po Jelinčičevih besedah v tisti “grupi”, kjer se je uživalo kokain, Jelinčič pa tega ne mara. In ko je stranka prišla v parlament, je on znorel, ker ni prišel vanj, saj je bil prepričan, da je “najboljši”.” In tudi takrat se je naredila neka grupacija, ki je potem odšla ven ter se vrnila nazaj “močno zakokainjena”.

No, naš vir pa je sporočil, da je Stevanović sicer napovedal protest za 4. december, vendar je v vrstah organizatorjev prava panika. Razlog naj bi bil povezan s tem, kar je omenjal Jelinčič – namreč konzumiranje belega prahu. Slednjega pa naj bi zmanjkovalo, v Koper pa še vedno ni prišla nova pošiljka, ki je sicer skrita med bananami. Prav zato naj bi bil Stevanović še posebej živčen. “Če ne bo dobil, česar želi, bo protest prava mrtvašnica. Na takih dogodkih rabimo naspidirane govornike,” nam je sporočil vir iz stranke Resni.ca.

Prav “snifanje” pa naj bi bilo razlog, zakaj mnogi iz te stranke zavračajo tako testiranje kot cepljenje. “Cepljenje nas preveč spominja na heroinarje. Testiranje pa pomeni šarjenje s palčko v nosove, ki so že tako preveč občutljivi,” nam je povedal vir. “Tudi zato so ‘smrkci’ tako nervozni.”

Medtem pa čakamo še na izjavo Združenja uvoznikov banan. Povprašali smo jih, ali res drži, da z bananami uvažajo tudi kokain in da je med njihovimi strankami tudi vodja stranke Resni.ca. Na odgovore še čakamo.

Jošt Afnogunc