foto: Mravljišče

Poslanec SAB Marko Bandelli, znan po svoji socialni ozaveščenosti, se prevaža s pregrešno dragim porschejem, poroča portal Siol. Uredništvo Mravljišča je zato raziskalo ozadje tako pogumne poteze znanega kraškega poslanca.

»Kot veste, rad betoniram, zato mora biti moje prevozno sredstvo v tem slogu. Trdo kot beton, čeprav me že dolgo časa zafrkavajo, če to pomeni, da sem trd ko aksa. To je spet značilno zaj**bavanje poštenih ljudi v Janševem slogu. Kot veste, Janša sedaj živi blizu Velenja, biti trd ko aksa pa je čisto po šaleško in prav nič po kraško. In če ne bi kupil porscheja, bi bil slabši od Erjavca, moji otroci pa bi spet jokali,« je povedal za naš portal. Kot pravi, je njegov porsche sedaj kot nalašč za odvračanje pozornosti od vladnih afer.

Za zdaj pa nismo dobili podatkov o tem, ali si bo na svojega dragega lepotca Bandelli namestil tudi modre rotacijske luči, ki jih je nekoč že uporabil. Kot je namreč sam dejal, ima zelo malo časa za vožnjo od Komna do Ljubljane in nazaj, zato je treba pritisniti na plin, ostali vozniki pa se morajo umakniti.

Na našo opombo, da je to nezakonito, nam je odgovoril: »Ko bom spet v vladi, bomo o tem sprejeli odlok. Pa ne bo več protizakonito.«

Marco Bumbardelli