Foto: Facebook, Freepik

Danes dopoldne nas je v uredništvo poklical pacient, ki se zdravi na UKC Ljubljana zaradi poškodbe. Njegovo ime hranimo v uredništvu, povedal pa nam je zares neverjetno zgodbo. 

Gre za 42-letnega Ljubljančana, ki je zaposlen kot varnostnik. Njegovo izjavo objavljamo nelektorirano: “Visok sem dva metra, tehtam 140 kilogramov, izgledam kot kakšen terminator – saj se spomnite Schwarzeneggerja iz filmov. Že kakih dvajset let delam kot varnostnih po diskotekah, pa na športnih tekmah, v raznih lokalih. In verjemite, pri meni si le redkokdo upa delati galamo. Samo dvakrat v življenju se mi je zgodilo, da se je en pijan mulc zakadil vame, ampak sem ga zelo konkretno discipliniral in je moral v bolnico. In nikoli me ni mogel nihče poškodovati, bil sem enostavno premočan. Zame so govorili, da sem kot Chuck Norris. Saj veste, kaj se zgodi, če Chuck Norris dobi covid19? V takem slučaju mora covid19 takoj v izolacijo. No, to. Bog ne daj, da bi koga usekal na gobec, ker udarca verjetno ne bi preživel. Bil sem praktično nepremagljiv in neranljiv. Vse do včeraj…”

In je po krajšem premoru skoraj objokan nadaljeval: “A veste… smrk, smrk… kaj takega se mi še ni zgodilo v karieri… Včeraj se mi je mudilo na šiht… iz varovanja ene trgovine v drug lokal. In tečem skozi center Ljubljane. … smrk … takrat pa BUM… ne, nisem se zaletel v telegraf štango, ne v zid… To je bilo nekaj večjega, bolj nevarnega.. Odletel sem po tleh kot pokošen, zabolelo me je kot sto hudičev… Začel sem se dreti kot žival… Ne vem niti, kaj vse sem izgovarjal, samo preklinjal sem kot pes… In ne vem, kako mi je ratalo vstati.. Dva človeka sta me spravila s ceste v bližnji lokal. Pome so prišli reševalci, menda sem izgubil zavest. Ko sem prišel k sebi, mi je dohtar rekel, da imam pet zlomljenih reber… In nisem se mogel spomniti, v kaj ali koga sem se zaletel. Bila pa je masa na dveh nogah, ne vem, ali dec ali baba. No, potem pa danes zjutraj izvem, da je bila to Nika Kovač. In s tisto povito roko, majku ji… Jaz pa  polomljena rebra!”

Za zdaj še nimamo podatkov, ali je naš sogovornik tudi osumljenec za policijo. Kot nam je pojasnil, nima pojma, zakaj toliko govora o Janševih medijih. “Jaz berem samo Slovenske novice. Za Novo 24tv še slišal nisem. Ne vem, kaj ta blebeta. Tožil jo bom!” nam je dejal. Povedal nam je tudi, da do sedaj ni imel urejenega zavarovanja, tako kot vsi ostali, ki so obiskovali lokale z “gorilami”, kot je on. “Zdaj vidite, da je kovačeva kobila bosa,” je dejal ob koncu pogovora.

Nikolaj Kovačič