Ljubo Jasnič. (Foto: STA / Jure Makovec)

Ljubo Jasnič, predsednik DeSUS, je v intervjuju za Dnevnik dejal, da je problem stranke v tem, da ni jasno, ali je DeSUS v koaliciji ali opoziciji ter da bo začel proces očiščenja DeSUS.

Sicer ni povsem jasno, kaj je mislil s tem, dejstvo je, da je Jasnič tako med člani kot med prebivalstvom vse prej kot priljubljen. Za boljšo predstavo bralcem je uredništvo Mravljišča raziskalo pet zelo neprijetnih stvari, ki so med članstvom in prebivalstvom bolj priljubljene kot Ljubo Jasnič.

Genitalni herpes (herpes genitalis)

Srbenje, rdeči mehurji in bolečine v mišicah: genitalni herpes je neprijetna bolezen, ki nam povzroča le težave. Kljub temu ima večina Slovencev raje genitalni herpes kot Ljuba Jasniča.

(Foto: Flickr(Marco Verch)

Stopiti na lego kocko

Stopiti na opeko Lego velja za najbolj bolečo stvar, ki se lahko zgodi osebi, ki hodi bosa. Dve tretjini nemških državljanov bi bili pripravljeni to storiti, če bi jim prihranili nadaljevanje velike koalicije.

(Foto: Freepick)

Davčna napoved v latinščini

Že v slovenščini davčna napoved ni ravno rojstni dan ali piknik, ampak v latinščini. Nočna mora prek vseh meja. Toda Slovenci bi se raje trudili z latinščino, kot z gledanjem Ljuba Jasniča.

(Foto: Freepik)

Poslušanje pesmi Vedno si sanjala njega Damjana Murka

Običajno si ljudje poiščejo zamaške, ko slišijo pesem Vedno si sanjala njega štajerskega slavčka Damjana Murka. Sliši se neverjetno, a je res: devet od desetih Slovencev bi rajši poslušalo Murka, kot da bi morali poslušati Ljuba Jasniča.

(Foto: STA)

Artikulirani Sebastjan Cimirotič

Ob izjavah slovenskega nogometaša Sebastjana Cimirotiča se je večina Slovencev zabavala. Bil je neartikuliran, pogosto popolnoma nerazumljiv. Nova raziskava je pokazala, da 80 odstotkov Slovencev za bolj razumljivega označuje Cimirotiča kot pa Jasniča.

(Foto: STA)

Marjan Hudoklun